Kees de Haas

Verandermanager & Life Coach

Ik help organisaties en mensen wijzer op weg!

MIJN VERHAAL

Als ik mijn reis tot nu toe door dit leven zou moeten beschrijven dan betitel ik het als een reis van het verstand naar het gevoel. Opgegroeid met de gedachte dat het belangrijk is om zekerheid in het leven te hebben, om zaken goed te regelen, om verstandig met mijn leven om te gaan en geen onnodige risico’s te nemen. Dat heeft me veel gebracht. Het ging goed op school, ik ging studeren, kreeg een relatie en kinderen, had een voorspoedige carrière, volgde een MBA-opleiding, was maatschappelijk actief en had een druk sociaal leven. Zo van afstand zou je kunnen zeggen dat ik een behoorlijk “succesvol” leven leidde…

Ik had, zowel zakelijk als privé, op die manier steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Zo rond mijn 30ste merkte ik dat die verantwoordelijkheden wel erg zwaar op me gingen drukken. Was ik eigenlijk wel bezig met zaken die mij voldoening brachten? Wat wilde ik echt? Mijn vragen werden steeds existentiëler van aard. Waarom ben ik eigenlijk hier? Wat is de zin van het leven? Ik ging lezen, volgde allerlei trainingen en kwam in contact met coaches die me steeds bewuster maakten over mezelf. Ik maakte een reis van mijn hoofd naar mijn hart.

Ik realiseerde me dat ik mijn hele leven al bezig was met het “zoeken naar de kern”. Waarom draait het in het leven, wat houdt mensen bezig, hoe zitten mensen in elkaar. Ik heb altijd gehouden van het voeren van goede gesprekken. Ik merkte dat die gesprekken ook anderen hielpen bij het krijgen van meer zicht op zichzelf. Om van daaruit te kijken hoe het beter kan. Of het nou gaat om organisaties of om mensen, in de kern spelen overal dezelfde processen. Ik verdiepte mijzelf in het coachingsvak en volgde een opleiding voor stress- en burnout coaching. Ik geloof namelijk dat spanning en stress vaak het startpunt zijn van verandering en ontwikkeling. Het zijn signalen die je op iets wijzen. Wijzers op weg naar verdieping. De verdieping die ik graag zoek om het leven steeds beter te begrijpen. En er anderen ook mee te helpen.

Ik hou me daarom graag bezig met het uitvoeren van verander- en ontwikkelopgaven bij organisaties en met het begeleiden van mensen bij belangrijke levensvragen. Komen tot de kern en van daaruit verder gaan en groeien!

 

7

Mijn opleiding

Stress- en Burnout Coaching (Sonnevelt Opleidingen, 2020-2021)

Verandering draait om mensen. Om veranderingen succesvol te kunnen realiseren is kennis van en aandacht voor de mensen van groot belang. Ik wilde leren om mensen in deze veranderingen te kunnen coachen. Omdat verandering een bron van stress kan zijn (of andersom) koos ik voor de opleiding tot stress- en burnout coach. Literatuurstudie: “Stress, de wegwijzer naar onszelf“.

Persoonlijke ontwikkeling & Masterclass Coaching (Transformatiehuis, 2010-2017)

Bij mijn ontdekkingsreis van hoofd naar hart heb ik coaching gezocht bij het Transformatiehuis in Hoog-Soeren. Door het volgen van workshops en 1-op-1 coachingssessies ben ik steeds meer over mezelf te weten gekomen. Een belangrijke voorwaarde om een goede coach voor anderen te kunnen zijn. Daarnaast heb ik ook masterclasses coaching gevolgd.

Leiderschapsprogramma (Avicenna, 2010-2011)

Prachtig programma met belangrijke leiders en hun visie op leiderschap, waarheid, spiritualiteit, verbeeldingskracht, macht, naastenliefde en grote maatschappelijke ontwikkelingen. Het programma heeft me verrijkt met veel nieuwe inzichten en  invalshoeken.

SDF

Almeers Management Traject (ROI Amsterdam, 2006-2007)

Intensief in-company trainingsprogramma binnen de gemeente Almere gericht op zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Dit programma is voor mij mede de start geweest van mijn ontdekkingsreis van hoofd naar hart. Ik volgde dit programma gedurende mijn functie als adjunct-directeur van de Sociale Dienst.

MBA (Rotterdam School of Management, 1998-2000)

Tijdens mijn functie als Controller van KPN Research merkte ik dat ik behoefte had aan ontwikkeling en verbreding van mijn kennis over management van organisaties. Ik volgde daartoe een intensieve tweejarige opleiding Master of Business Administration aan de Rotterdam School of Management. Onderdeel hiervan was een 6-weeks programma aan de Georgia State University in Atlanta, USA.

Econometrie (Erasmus Universiteit Rotterdam, 1987-1992)

Na mijn VWO-diploma heb ik de keuze gemaakt om econometrie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De studie is een samenvoeging van de studies economie en wiskunde en heeft mij onder meer een sterke ontwikkeling van mijn analytische capaciteiten opgeleverd.

Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn-profiel.